« afbeelding 1 van 5 »
 
maandag 05 november 2018

Verbroedering paddenstoelensector met de burger in de Bommelerwaard!

Op zaterdag 27 oktober jl. vond in Ammerzoden de speciale Obstakel Run voor de paddenstoelensector plaats. Een prachtig evenement waarbij de 120 deelnemers diverse obstakels moesten overwinnen in een 6 of 14 km parkoers; letterlijk door de champignonstellingen in de kwekerij van ondernemer Han van Hemert én door de aardbeienstellingen van zijn achterburen en champignonkwekerij van Leon van den Oord. Na het sporten ontvingen de deelnemers natuurlijk een lekker bord stamppot met diverse paddenstoelenhapjes.


 

Ondernemer Han van Hemert van champignonkwekerijen de Hopwaag uit Ammerzoden nam begin dit jaar het initiatief om een ware Champignon Obstakel Run te organiseren op 27 oktober 2018. Afgelopen zaterdag was het zo ver! Een geweldig evenement vond plaats bij Hoppies in de polder van Ammerzoden, een ware Obstakel Run georganiseerd door een paddenstoelenteler om de paddenstoelensector eens in een mooi daglicht te zetten. En dat is gelukt! Han vertelt: "Een prachtig evenement waarbij 120 deelnemers diverse obstakels moesten overwinnen in een 6 of 14 km parkoers; letterlijk door de champignonstellingen in de kwekerij van ondernemer Han van Hemert én door de aardbeienstellingen van zijn achterburen en champignonkwekerij van Leon van den Oord. Het ging niet om het wedstrijd element, maar om een combinatie van sportief samen zijn en natuurlijk goed eten met een lekker bord stamppot met diverse paddenstoelenhapjes. Op deze manier laten we de sector zien aan de burger. Velen hebben geen weet van wat er achter de muren van de paddenstoelenkwekerijen gebeurd. En dat is zonde. Ze weten amper weet hoe ons mooie product wordt geproduceerd. En dat we een sector zijn die reststromen benut als bijvoorbeeld paardenmest en stro en vervolgens weer een mooie bodemverbeteraar als champost er voor terug leveren. We zijn al een circulaire economie. Het initiatief werd ook meteen goed ontvangen door de sector zelf. De Obstakel Run werd gesponsord door diverse bedrijfslevenpartners, het Paddenstoelenpact en Mushroom Valley”.
Henny van Gurp, pactmanager van het Paddenstoelenpact, is ook enthousiast. ”Het was een geweldige promotie voor de sector richting de burger! En de consument kon hier genieten van overheerlijke champignonhapjes. Dit soort initiatieven ondersteunen we als Paddenstoelenpact graag. We hebben ons als doel gesteld om draagvlak onder burgers te vergroten door dialoog, open dagen en kennis overdracht. Laat zo’n obstakel run nu juist een uitgelezen kans zijn om dit te bewerkstelligen. De deelnemers en het publiek waren enthousiast over het mooie landelijke parkoers. Dit smaakt naar meer! We gaan er zeker ook komend jaar mee verder om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken” 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA