dinsdag 10 oktober 2017

Nationale paddenstoelendag 2017

Tijdens deze middag gaan we dieper in op de gezondheidsaspecten van paddenstoelen rondom plantgezondheid en hygiëne op het eigen bedrijf, maar ook in relatie tot de afzet richting retail/consumenten. Deze bijeenkomst organiseren we tijdens de Dutch Agri Food Week speciaal voor sectorgenoten, vertegenwoordigers uit de periferie van de paddenstoelensector en andere belangstellenden.

Programma

Je bent vanaf 13.15 uur van harte welkom bij ZLTO / Agri Food Plaza in ’s-Hertogenbosch. Om 14.00 uur start het programma met onder andere bijdragen van Ko Hooijmans, ‘Waarom moeten wij als sector gewasbeschermingsmiddelenvrij produceren’ en Johan Baars (WUR). Johan licht toe hoe onderzoek de inhouds- en gezondheidsbevorderende stoffen van champignons bewezen hebben. Jochem Wolthuis van de Duitsland Desk Agri, Food & Flowers vertelt over zijn ervaring vanuit het perspectief van de Duitse consument.

Maar ook staan een tweetal ondernemers op het podium tijdens deze middag. Jan Klerken junior van Scelta, gaat in op de inhoudsstoffen van champignons. Mariëlle van Lieshout (ondernemer) en Doreen Westphal (fooddesigner) delen hun ervaringen in het project FoodLab Heroes en de veelzijdigheid van oesterzwammen. Klik hier voor de toelichting van Mariëlle te bekijken.

Na afloop van het officiële programma om 17.00 uur is er voldoende tijd om met elkaar na te praten. Voor een passende maaltijd wordt gezorgd!

Aanmelden

Voor telers is deze middag gratis te bezoeken. Deelnemers uit de periferie betalen 100 euro per persoon excl. btw voor deelname aan deze middag. In verband met de catering is vooraf aanmelden nodig. Meld je daarom direct aan via onderstaande button. Aanmelden kan tot en met maandag 16 oktober.

Wij hopen je op 19 oktober te mogen begroeten!

Deze Nationale Paddenstoelendag wordt georganiseerd door de LTO-vakgroep Paddenstoelenteelt in samenwerking met de Stichting Champignondagen tijdens de derde Dutch Agri Food Week (9 t/m 19 oktober 2017). 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA