« afbeelding 1 van 1 »
 
dinsdag 28 maart 2017

Greenport Gelderland Werkzaak Rivierenland en UWV slaan handen ineen

De tuinbouwsector in de regio Rivierenland is sterk in ontwikkeling. De sector groeit en wordt steeds belangrijker. Tuinbouwbedrijven werken graag met arbeidskrachten uit de eigen regio maar hebben moeite deze te vinden. Ook zijn de kansen die de sector biedt voor potentiele werknemers onvoldoende bekend.


Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag in tuinbouw
De groeipotentie van de sector biedt ook mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om de tuinbouwbedrijven optimaal te ondersteunen en de werkgelegenheid in de regio te stimuleren, hebben Greenport Gelderland, Werkzaak Rivierenland en UWV nieuwe afspraken gemaakt om samen op te trekken.


50 arbeidsplaatsen in de regio
De partijen hebben onder andere afgesproken dat voor 1 oktober 2019 50 personen bemiddeld worden in de regio Rivierenland naar de tuinbouw. Ook zal het aantal tuinders dat zijn vacature meldt bij Werkzaak op 1 oktober 2019 zijn verdubbeld ten opzichte van 1 oktober 2015.


Werkzaak en UWV hebben inzicht in beschikbare talenten in de regio die gematcht kunnen worden op vacatures bij de tuinbouwbedrijven. Indien nodig kunnen bij een match afspraken worden gemaakt over inzet van ondersteunende ‘maatregelen/instrumenten’, denk hierbij aan proefplaatsing, loonwaardemeting, detachering, werkplekaanpassing en begeleiding.


Meer informatie of heeft u een vacature? Neem dan contact op met onze accountmanagers op telefoonnummer 088- 9375 000  of info@werkzaakrivierenland.nl
Zij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA