Nieuwsarchief
 
November 2016
Tuesday 8 November 2016 Terugblik Excursie Champost
October 2016
September 2016
October 2014
« afbeelding 1 van 1 »
 
donderdag 13 juli 2017

Presentatie van bevindingen rondgang sector

Het paddenstoelenpact heeft in de maanden maart/april een 15 tal ondernemers bezocht om actuele ontwikkelingen die de potentie hebben om de sector vooruit te helpen scherp in beeld te krijgen.

In juni zijn de bevindingen gepresenteerd aan de sector en aan de leden van het speerpuntberaad van Regio Rivierenland. Kernzaken waarmee het pact bezig is: een sterke markt/ champostketen, onderzoek en kennis, en duurzaam ondernemen.

Het pact wil aan een goed ondernemersklimaat werken en ondernemers verbinden, kansen begeleiden en actief meedenken.

Er zijn gesprekken gevoerd met ondernemers om te achterhalen waar de behoefte ligt. Duidelijk is dat door samen te werken méér uit de markt te halen is. Ook zijn er verbeteringen mogelijk in het certificeringproces. Het aantal bedrijven in onze regio en ook in de gebieden rondom Boekel en Noord Limburg zal verder afnemen, waar de productie per bedrijf juist sterk zal toenemen.

Welke verandering is nodig naar een duurzaam verdienmodel? In het restproduct ‘champost’ zit potentie, want het is heel geschikt voor fruittelers, boomteelt en groentetelers. De sector wil ook graag de verbinding  met de andere pacten binnen de Greenport leggen.

Ook wordt samenwerking met onderwijs als uitdaging gezien.

Hierboven vindt u de presentatie. "Presentatie van bevindingen rondgang sector". 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA