« afbeelding 1 van 5 »
 
Thursday 15 September 2016

Samen koken tijdens de bijeenkomst Samen Tafelen

Op 2 september heeft de jaarlijkse telersbijeenkomst plaatsgevonden en waren we welkom bij Han en Margo in de Hopwaag.
Andere jaren was dit een drukbezochte BBQ. Dit jaar was een aanzienlijk kleinere groep ondernemers aanwezig.
Harry van Delft (lector Agro Food Marketing HAS Hogeschool en eigenaar OranjeMund) heeft een lezing gehouden over de ‘gamechangers’ in de marketing van agrofood. Na de lezing zijn er heerlijke gerechten bereid onder begeleiding van Marja in de keuken bij de Hopwaag.

Harry geeft in zijn lezing aan dat er drie grote gamechangers zijn binnen de Agro Food sector, namelijk de Technologie, Consumenten en Disruptions in de keten.  Hij geeft inzicht in de ingrediënten die nodig zijn om een succesvol bedrijf te zijn. Hierbij is het van belang om te innoveren. Je moet daarvoor oa je markt en de (behoeften van) klanten kennen, waarde toevoegen en samenwerken. Zo zal je rekening moeten houden met het gedrag van consumenten.
In het geval van ‘zee-algen’ heeft men bedacht om ‘zee-algen’ te verwerken in een herkenbaar product: de hamburger.
Bij het toevoegen van waarde is het van belang om meerdere onderscheidende kenmerken toe te voegen. Alleen biologisch is niet afdoende, het moet ook extra lekker zijn.
Het toevoegen van waarde kan door te differentiëren (van trostomaat tot honingtomaat) of concepten te ontwikkelen (tomaten in een salade). Tenslotte: om succesvol te zijn moet je van veel markten thuis zijn. Niet alleen vakmanschap in het telen van mooie paddenstoelen,
maar denk ook aan kwaliteiten die nodig zijn voor het ontwikkelen van nieuwe producten of kwaliteiten die nodig zijn in het verleiden van klanten en consumenten (marketing & sales).  

De lezing zorgde voor inspiratie en werd tijdens de bereiding van het diner nogmaals besproken. Heerlijke gerechten werden bereid en genuttigd onder het genot van een drankje.
Vind je het interessant de presentatie van de lezing per mail te ontvangen? Stuur dan een email naar martine.muijsers@zlto.nl. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA