Het gebruik van duurzame energie, energiebesparing en het slim verwaarden van reststromen kunnen bijdragen aan de reductie van kosten, het behouden en verbeteren van de concurrentiepositie en licence to produce.

Bij het paddenstoelenpact staan people, planet en profit centraal.
Mensen zijn de bouwstenen van de sector. Duurzaamheid in deze vorm betekent dat wordt ingezet op goed ondernemerschap en gemotiveerde werknemers in goede samenhang met de omgeving.

Onze planeet biedt ons een plek om te wonen, werken, recreëren, leven. Onze voorouders hebben hier geleefd en onze kinderen willen ook gebruik maken van deze planeet. Daarom moeten we zorgen dat de planeet in goede staat wordt doorgegeven. De laatste jaren wordt hier steeds meer op ingezet en worden we ons hier meer en meer bewust van. Onder andere CO2 reductie, groenvoorzieningen, bewust omgaan met energie en gezond leven zijn aspecten die bijdragen aan een groene planeet.

Uiteraard zijn mensen en natuur belangrijk, maar zonder financiën kan een onderneming niet draaien. Binnen het pact wordt dan ook ingezet op de economische stimulering van de sector zodat deze kan blijven concurreren met binnen- en buitenland.

doelstellingen

  • stimuleren van het gebruik van duurzame energie
  • stimuleren van energiebesparing
  • betere benutting van de biobased economy


 

 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA