Welkom op de website van het paddenstoelenpact

Het paddenstoelenpact is een samenwerkingsverband tussen ondernemers en (publieke) organisaties in de paddenstoelenketen. Gezamenlijk willen deze partijen de paddenstoelensector in Maasdriel behouden, versterken en vernieuwen. Om dit te realiseren zijn verschillende thema’s en projecten benoemd.

Het paddenstoelencluster in de regio Maasdriel is de derde regio van Nederland als het gaat om de productie van paddenstoelen. De sector heeft een sterke positie, maar heeft te maken met concurrentie uit binnen- en buitenland. In de toekomst bepaalt de kwaliteit van de productie en ondernemerschap of de sector zijn concurrentiepositie kan behouden. Dit betekent dat ondernemers moeten innoveren, op product en proces.

De veranderende markt, hogere eisen van afnemers en consumenten, het belang van een meer duurzame productie, de toenemende ruimtedruk en de hogere eisen aan bedrijfsvoering en logistiek vragen ook om een adequate reactie. Dat kunnen bedrijven of overheid niet alleen. De kracht van het paddenstoelenpact is de samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid om de bedreigingen in de sector om te zetten in kansen.

 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA